2010. július 23., péntek

Julius 20-23. pentekig

Nem volt intrernetunk es most is egy osoreg gepen lassan dolgozunk.

Burgosban este megvacsoraztunk a platanok alatt a folyoparton. Arra gondoltunk, hogy kb 30 eve Angliaban vegig otthonrol hozott konzerveken eltunk, es sose gondoltuk, hogy ezt valaha is megengedhetjuk magunknak. A folyopart gyonyoru, nincs kiepitve, fak nonek a parton es gondozott fu van, aztan egy lis alacsony fal, es csak aztan az utca. Szerdara konnyitett napot terveztunk Geza alakulo uj vizholyagjai miatt. Ezert nem indultunk koran, es tettunk egy kiterot egy allitolag gyonyoru kolostor fele, ami sajnos csak kesobb nyitott es nem volt kedvunk megvarni. Vegul azert megtettunk kb 14 km-t, de annyira kimerultunk bele, mintha 2-szer annyi lett volna. Eleg kopar reten mentunk, autopalyat kereszteztunk, szoval nem volt tul szep ut. A Meseta elotti utolso faluban szalltunk meg egy magan-albergue-ben. Ingyen kimostak a cuccunkat mosogepben. Egy 66 eves angol kofaragoval voltunk egy szobaban.

A Meseta a spanyol felfold, az iberiai felsziget egy harmadat elfoglalja. Magassaga 1000 es 3000 m kozott van. Kedd reggel indultunk neki. Kapaszkodas szepen egyenletesen fel, aztan egy hatalmas plato, egy siksag fent, gabonafold, amerre a szem ellat, a latohatarig, mint a tenger. Nekem nagyon tetszett, kar lett volna kihagyni. A faluk a domborzat gyurodeseiben vannak. Az elso mezorol egy oszvergyilkos nevu uton kellett leereszkedni a faluba. A neve mar elarulja, milyen volt. Itt a falvak egeszen regiek, kobol epult hazakkal, nagyon kulonleges a hangulatuk. Huvos, szeles ido volt vegig, alig-alg sutott ki a nap, igazan isteni szerencse. Geza nagyon felt a hosegtol, de megusztuk. Ha megalltunk, inkabb meg libaboros lett az ember a huvos levegotol. Keves gyalogossal talalkoztunk, orakon keresztul senkivel, csak nehany biciklis hajtott el. Nagyon jo volt. Ezen a napon Zsofiert gyalogoltunk es tulteljesitettuk minden eddigi tavunkat. Az ejszakat egy kolostor-romban toltottuk. Egy hideg zuhany, egy WC, es egy faval lefedett resz a falak kozott, amit satorponyva valasztott el a kulvilagtol. Nagyon finom olaszos tesztat kaptunk vacsorara. Aztan korbeultunk es mindenki kivant valamit a mellette ulonek. Nem volt eroltetett, semmi. Aztan meg volt egy kis jatek is. Ket nagyon helyes fiatal spanyol lany vezette epp most ezt az albergue-t (egyiknek tetovalas a fule mogott), ami persze telen nincs nyitva. Kremet hoztak a Gezanak a labara, a tetkos megmasszirozta a bokamat, szoval mindenutt figyelmesseg veszi korul az embert. Egy fiatal olasz lany lefotozott minket, mint legidosebbeket (itt csak 12-en voltunk, 12 agy van), hogy megmutassa a baratainak, hogy igenis lehet gyalogolni.

Hangos galamb-burukkolasra ebredtunk. Itt is volt egy kis keksz-reggeli, igy nagyon keson, csak fel 9-kor indultunk. Ma csak kb 15 km volt, ami nagyon keves, de 1-2 utan mar nehez menni, pedig ma is szeles idonk volt a Meseta-n, bar szep napos. Mivel megvan a jegyunk hazafele, ugy latszik, hogy kb 4 napot meg kell takaritanunk valahol: buszra vagy vonatra kell szallni.

Holnap Edinaek kisbabajaert gyaloglunk mindketten.
Sok puszi: Agi

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Anyu e-mail címére írtam Nektek levelet, majd nézzétek meg, ha tudjátok.

    Hajrá, kitartás!

    Pusszancsok,

    Zs

    VálaszTörlés