2010. július 26., hétfő

Julius 24-25. szombat-vasarnap

Szombaton nagyon sokat gyalogoltunk, majdnem 30 km-t. Az elso szakaszon nagyon gyorsak voltunk, de meg a lassulassal egyutt is nagyon jo atlaggal mentunk. Eloszor egy Boadilla nevu helyen alltunk meg, ahol bementem wc-re egy un. casa rural-ba (kb. falusi vendeglatas, falusi vendegfogado), ami olyan volt mint egy kis oazis. Szep kert, faszobrok, szokokut stb. A fiatal copfos ficko, aki epp takaritott bent, ram nezett es azt kerdezte, hogy magyar vagyok-e, mert ugy nezek ki mint egy magyar. Allitolag eleg sok magyar szokott naluk megszallni, es tudott nehany szot magyarul is. Ugy latszik, hogy tucat-arcom van.
Aztan ratertunk az un. Senda-ra (=zarandok-orszagut), amit az orszaguttal parhuzamosan alakitottak ki egyes szakaszokon. Kovel megerositett szeles utak, allitolag egyes helyeken puha jarofelulettel boritott betonut, de mi olyan reszen most nem mentunk, csak kovesen. Tuzo nap, fa nulla, unalmas lapos taj, bar szerencsere a forgalom a kozuton nem volt nagy, talan a szombat delutan miatt. Villasirga-ban szalltunk meg, onkormanyzati zarandokszallason. Nagyon kevesen voltunk, a tobbseg biztos a kovetkezo nagyobb helyre ment 6 km-re. Nekunk ez nem ment. Villasirga-ban van egy nagyon szep templom a Feher Szuz Mariahoz, gyonyoru festett oltarkep-sorozattal, es egy Szent Jakab-tabloval. Itt voltunk misen es megkaptuk a vegen a zarandokaldast. Volt a szallason egy nemet, aki szamarral zarandokol, de o mar visszafele tartott a szamaraval.

Sajnos Geza laba megint felmondta a szolgalatot, pedig most mar erovel (labizom, tudo stb.) birnank a nagyobb tavokat is. De az orias vizholyagokkal nincs mit tenni. Egeszen elromlott a kedve, mondhatnam atkokat szort stb. Kicsit, mint a gyerek, azt varja, hogy ha o ennyire igyekszik, akkor Isten is megtehetne mar azt a kis szivesseget, hogy megszabaduljon a holyagoktol. Nagyon sajnalom, hogy ennyit szenved tole, de azt is gondolom, hogy meg ezen is el kell gondolkodni, hogy lehet-e ebbol valamit az eletere vonatkozoan megtanulni. nem hiszem, hogy a dolgok azert tortennek velunk direkt, hogy tanuljunk beloluk. A dolgok tortennek es kesz. De azt viszont gondolom, hogy ha egy kicsit elemzoen gondolkodunke el a dolgokon, akkor megis tanulhatunk belole valamit magunkrol.

Tekintettel a holyagokra vasarnap csak 6 km-t mentunk Carrion-ba, ami kb. az ut felenel van, es eldolt. hogy min. Leon-ig elore kell buszoznunk. Mivel vasarnap nincs busz, meg kellett szallnunk itt Carrionban. Es biztos, hogy ez sem volt veletlen. Egy Agostonrendi noi szerzetesrend altal fenntartott szallashelyen voltunk. Telt haz volt. Csodalatos delutant es estet toltottunk itt. Mivel ma volt Szent Jakab napja, a szokasosnal tobb nover tartozkodott itt, mert egyutt unnepeltek az itteni templomban. Delutan is tartottak egy kis eneklest, aztan mise utan (Gezat kulon kinezte maganak a pap, ahogy odasantikalt, es amikor mindnekivel kezet fogott a zarandok-aldas vegen, ot meg kulon meg is olelte) este kozos vacsora volt, aztan meg egy enekles gitarral. Csupa fiatal, helyes arcu no, akikbol tenyleg sugarzott az orom, sot a josag. A gitaros novernek fantasztikus hangja volt, Geza teljesen elvarazsolodott. Mindenfelet enekeltek (a szovegeket nekunk is kiadtak), koztuk a Quantanamerat is, aztan megkertek nehany Andaluziabol valo zarandokot, hogy tancoljanak, nagyon jo volt. Aztan Geza kerte, mivel volt nehany Perubol szarmazo nover is, hogy enekeljenek valamit. Nem csak hogy enekeltek, hanem az egyik nover, a kontoset felemelve meg tancolt is hozza. A vegen az egyik perui nover beszelt nehany mondatot utravalonak (valaki forditott), aztan egyenkent korbe ment es mindenkinek megfogta a fejet es az arcat es aldast adott. Nem tudom elmondani, hogy milyen volt nekem. Mintha jott volna belole a szeretet es az elfogadas es valami vegtelen kedvesseg. A noverek kozott volt egy magyar lany is, aki par evvel ezelott oraado volt a foiskolan, es 0 meg is ismert. Az o tortenete is egy kulon tortenet, hogy hogy kerult ide.
Agi

Apu ir,


kerem vissza a Lorinc es ha lehet a Roza kepet is.
kosz Apu

4 megjegyzés:

  1. Lorinc ujra itt mosolyog, Rozara meg egy kicsit varni kell, mert itt Szepezden ez nem olyan egyszeru a telefonomrol.
    Egyben biztatolag meg kell jegyeznem, hogy Lorinc majd minden esti imajaban megemlekezik mindket nagypapa labairol, kulonosen arrol, akinek sokat kell setalnia.
    Itt Szepezden pompas, a haz csodas, es van elet 15 fokban is, igaz, hogy a lamberiat mar eltuzeltuk, es a gyerekek is atalltak a forraltborra, de a hangulat jo. Hagyunk tuzelnivalot (es forraltbort) augusztusra is, hogy ki tudjatok pihenni a Caminot itt a verandan...
    Isten aldasat!
    GaborEszterLorincRoza

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok napok óta próbálok írni, de nem sikerül. Sok puszit küldünk, és kitartás, mert még sokunknak szüksége van az imádságaitokra.
    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok, Juli vagyok.

    Nekem sem sikerült a múltkor írni, azért küldtem sms-t. Edina babája már kapja a gyógyszert, azt mondták hogy semmi baj nem lesz. Kicsit mindenki megnyugodott, úgy hogy eredményes volt az aznapi zarándoklásotok.
    Milyen érdekes, hogy a főiskoláról pont ott találkoztál azzal a lánnyal! Vajon Neki mit jelenthet ez a találkozás?

    Puszi nektek, vigyázzatok egymásra

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Megint én vagyok. Lehet, hogy már mástól is hallottátok, de az anyu is kért egy fohászt a szeme miatt, mert úgy érzi megint romlott egy kicsit.
    Puszi Zsuzsi

    VálaszTörlés