2010. július 20., kedd

julius 20 kedd?

Gyermekeim,

A mai napra rendelt motto:

Eg a napmelegtol a kopar szik sarja, szikkadt peregrinoszok vonszolodnak rajta.

Ma mar Burgos. Isteni szerencsevel egy olyan helyen lakunk a belvarosban ahol csak 16 fekhely van. 3 ujabb vizholyag, kezeles csak este.

Anikonak uzenem: felejtsd el a felcipot. Ennek az orszagnak az igazi neve szerintem KOorszag.
csak bakancsban szabad jonni.
a mai eredmeny a 3 holyag, ami ennek a sok koves utnak az eredmenye, fel de leginkabb le minden lepest meg kell fontolni, hova teszed le a labad. Az utak az en fogalmaim szerint borzalmasak.
Ma 18 km a sajat labamon, de a 6-8 km aszfaltkoptatast itt Burgosban a buszra biztuk, mar ereztem a 3 kis jovevenyt a labamon.
par adalek , hogy milyen fazonokkal talalkoztunk.

Egy uj-zelandi tengereszgyalogos kinezetu fazon 23 kg hatizsakot cipel es ugy ment el mellettunk mint a rajfilmekben szokas, mar nem is lattam, hogy ott volt.
Egy francia hazaspar indult Roncesvalles-bol reggel, du 5-kor Cizur Menor 54 km , mi 3 nap alatt tettuk meg.
A rendszeresen latott francia nonk 2 nappal ezelott 37 km-et gyalogolt 1 nap alatt.
Egy svajci par elindult Svajcbol majusban Santiagoba, most mennek hazefele, szeptemberre akarnak hazaerni, kb 4500 km lesz az ut, mindezt gyalog.
Egy ausztral par 1 even keresztul bolyong a vilagban, a megtakaritott penzukbol, a srac amugy zenetanar es jart Magyarorszagon is a Kodaly-modszert tanulni.
Innen Anyu jon,

Zsofi locsolgatjatok a paprika-oszlopomat? K0szonom.
Apu/Geza

Sziasztok.
Ma koran indultunk, az elso fel oraban meg sotet volt. Kellemes napos, szeles ido volt, kb 11-ig, de delben mindig megkapjuk a hoseget, arnyek nelkul.

Sokfele tanulsaga van ennek az utnak. Mindenki maga cipeli a hatizsakjat, senki nem viheti helyette, maganak kell gondoskodnia kajarol stb. Ha lassabban megy a masiknal, nehany szot valtanak, vagy koszonnek egymasnak (Buen camino vagy Hola koszonessel), es a gyorsabb elorehuz. Megis valahogy torodnek egymassal az emberek, egyfajta egyutterzes van. Ma az ut szelen eppen zoknit cserelt Geza, amikor egy vadidegen urge megallt es felajanlotta a szandaljat, ha az jobb lenne neki. Vagy megerkeztunk ide, es 5 percen belul a hospitalero hozott egy lavort, hogy aztassa be a labat hideg vizbe. Akivel mar korabban is talalkoztunk, az megkerdezi, hogy van a ferjem, tud-e jarni. Teljesen termeszetesen ajanlunk fel egymasnak dolgokat, etelt stb.

Az is erdekes, hogy ut kozben milyen biztonsagot adnak a jelzesek. Idorol idore vannak jelzesek, sarga nyilak vagy kagylo-abrak stb., es mindenki nyugodtan megy utanuk. Tudjuk, hogy mindenfele letero csak meghosszabbitja es megneheziti az utat. Az ut nehez, de a jelzesek celba visznek. Geza mondta, amikor buszozott es en meg kutyagoltam, hogy bezzeg a varosban, amikor leszall a buszpalyaudvaron, teljesen elveszett lenne, ha nem lenne nemi kulfoldi tapasztalata. Ezt is lehetne az eletunkre vonatkoztatni: nem konnyu, de a jelzesekre figyelni kell, mert csak ugy lehet "tulelni" es megjarni az utunkat.

Azon is sokan gondolkodom, hogy mennyire a testunk rabjai vagyunk. Multkor egy no mondta arra, hogy meddig akar menni, hogy a teste fogja eldonteni. Tenyleg ezt erezzuk, hogy szeretnenk vegig menni, de nem csak az akaratunkon mulik. Ezt a testi rabsagot azonban nem negativumkent mondom most. Inkabb ugy, hogy figyelnunk kell a testunkre, torodni kell vele. Hogy sokat kivanunk tole, es altalaban nem figyelunk a jelzeseire, pedig kellene.

Gezaval ma enekelgettunk ut kozben. Amikor beall a hoseg, az ember tenyleg hangosan beszel magaban. Mindent, ami eszebe jut, hogy johetne mar egy kis szello, hogy pisilnem kell, meg ennel komolyabb gondolatokat is kimond hangosan.
Amikor levesszuk a hatizsakot, neha olyan, mintha felemelkednenk minden lepesre, mint a sulytalansag allapotaban. Ugy jarunk a zsak nelkul tamolyogva, mint a kotyagosak.

A vizholyagok vannak, sokat gondozzuk oket, de probaljuk nem kozponti kerdesse tenni. Geza holyagjai nem a szokasosak. Neki otthon is lesznek nyaron, mar 1-2 ora gyaloglas utan feltenyernyi holyagjai. Ezek nem a feluleten vannak, hanem valahol a bor melyebb retegeiben. Ezert gyogyulnak olyan nehezen. Aztan emeletes holyagok lesznek, a felig gyogyultak alatt-felett ujak nonek. Amugy minden ovintezkedes megvolt: meregdraga turazokni, hintopor stb. De hat ez van. Kb. 10-12 km mindig gond nelkul megy, aztan ahogy melegszik az ido, romlik. De nem panaszkodik.

Aniko!
Te ezt nagyon elvezned! Gondold meg, mar minden felszereles megvan: esokabat, lapos ovtaska, hatizsak, turazokni stb.
Sok puszi mindenkinek: Agi

3 megjegyzés:

  1. Én nem locsoltam, de az Ádám ma igen. Meg az eső is csöpörészik, szerintem még jobban is esni fog. Már vannak rajta, de még nem olyan nagyok, még egy kicsit hagyom.

    Sziasztok, ölelések!
    Isten áldása!

    VálaszTörlés
  2. nem vagyok benne biztos, hogy ilyen melegben elveznem:) az egyik felelmem az idojaras, a masik az eltevedes:) oke, majd legalabbis felszaru cipot nezek:) Hola

    VálaszTörlés
  3. Hahó!
    Csak nincs valami bajotok, hogy már két napja nem jelentkeztek?
    Vagy megint egy másik blogot nyitottatok, amiből már mi is kimaradtunk?
    Ejnye-ejnye!

    VálaszTörlés