2010. augusztus 7., szombat

Augusztus 4-5-6.szerda-csut-pentek

Udv
A vilag vegen vagyunk. Sem az albergue-kben, sem a barokban nincs internet.
Szerdan rahuztunk az eredetileg tervezettre, es Portomarin-ig mentunk. A terkep komoly lejtmenetet igert, de nem volt veszes. Szep ut volt. Az ut mellett sok a pafrany es a tuskes szeder, mert erdos videken vagyunk. A varos egy nagy viztarozo mellett epult, nagyon szep a kornyeke. Ahogy atmentunk a viztarozo felett, egy orult meredek lepcsot kellett megmaszni a tetejen egy kapuval. Ez valahol a regi varosban allt, aminek nagy resze ma a viztarozo alatt van. Lattunk mar tobbszor lovas zarandokokat is, es itt 3 lovas ugy felment ezen a lepcson, mint a pinty. Ket fiatalabb a kerulot valasztotta. Egy nagy bastyaszeru templom van itt, ami teljesen megtelt az esti misere, ugyanis rengeteg csoport van, francia cserkeszek is, egesz csaladok stb. Nagyon feltunk, hogy nem lesz szalllasunk, de szerencsere az onkormanyzati szallasokon nem lehet elore foglalni, igy nem volt gond. Ugy tudjuk, valami iskolat is kinyitottak kesobb, annyian erkeztek ide. A mise kivetelesen hosszu volt (altalaban cvsak fel ora, mert nincs predikacio), a pap kihasznalta az alkalmat, gondolom, hogy annyi ember es fiatal gyult ossze, akik mos kezdtek a zarandoklatukat. Geza ket uj vizholyaggal gyarapodott.
Csutortokon keveset mentunk (Hospital de Cruz-ig), mert biztosra akartunk menni szallast illetoen. Ez egy kis elegedetlenseget hagyott bennem. Ugy hallottuk, hogy a het vegen nagy ifjusagi es csaladtalalkozo van Santiagoban, talan ezert az oriasi tomeg. Jo lenne, ha elottunk elmennenek, hiszen mi kb. szerdara tervezzuk csak az erkezest. Nagy francia cserkeszcsapatok huztak el mellettunk. Nemelykor hangosan imadkoztak, tobbszor is hallottuk, hogy Franciaorszagot mondanak. Lehet, hogy az orszagukert imadkoztak.
Itt Galiciaban mar nincsenek parokiai szallasok. Rendezett, tiszta, de kulonosebb hangulat nelkuli onkormanyzati szallasok vannak, csodalatos csillogo-villogo konyhakkal, amikben egyetlen kanal, tanyer stb. sincs. Allitolag arukapcsolas, mert a kozeli barnak vagy vendeglonek is meg kell elni.
Penteken megint szepen jottunk, tobb mint 20 km-t. Ut kozben lattunk egy kicsi szallast, mondhatni kunyhot, amit az evangelikusok tartanak fenn. Kaptunk ott teat/kavet es egy DVD-t ajandekba.
Az eredetileg tervezett Palas de Rei-ben csak ebedeltunk, es tovabb mentunk egy Casanova nevu faluba. Osszesen 20 agy, es meg este 6 utan is erkeztek. Ugy nezett ki, hogy kb. 15-20 embernek kint kell aludni az epulet elott vagy mellett. Mivel itt Galiciaban nagyon huvosek es foleg nedvesek az ejszakak, nem ertettuk, hogy miert nem engedik be oket legalabb az eloterbe vagy a kis tarsalgo reszbe. Aztan reggel lattuk, hogy mind bent voltak vegulis. Lehet, hogy megvarjak jol az estet, hogy aki csak bir, az menjen tovabb a kovetkezo helyik, aztan aki tenyleg nem birta, azt vegul beengedik.
Mindenesetre a szallas fontos kerdes lett.
Minden nap valakivel / valakikkel a fejunkben gyalogolunk. Volt mar Magyarorszag, H. Feri (a labaval), aztan Brigi, Sari, Detti, nehany kolleganom es meg masok (beleertve nehany fiut is), akiknek szerintem mar jo lenne megtalalniuk az igazi parjukat, tegnap a testvereink a csaladjaikkal, ma a kiscsoportunk es a barataink, holnap Anyu lesz es Lali bacsi.
Ma szombat van, meglatjuk, meddig jutunk. Lehet, hogy este nem lesz internet. Ne aggodjatok.
Udv
Geza, Agi

2 megjegyzés:

  1. SZIASZTOK!

    Jo, hogy sorba vesztek minket, rank fer. Ildikoek Monikaek mar tobbszor erdeklodtek és drukkolnak nektek. Majd mondom nekik, hogy ertuk is gyalogoltok, de most hetfo estig Szuhan vagyunk. Adam es Zsombor cserepet festenek es pucolnak.

    Puszi, Kitartas

    VálaszTörlés
  2. hajrá, már célnál vagytok:) micsoda szép emlék lesz ! hiányozni fog a gyaloglás:)

    VálaszTörlés