2010. augusztus 13., péntek

Augusztus 11-13. szerda-csut-pentek

Meg szerda este visszamentunk a katedralisba, es a 6-os mise utan volt fustoles. Teljesen jol lattuk, mert a templomnak a kereszthajojaban ultunk es ott leng a fustolo. Nagyon tetszett, mintha gyerek lennek.
Csutortokon kimentunk Fisterraba busszal. Majdnem 3 ora az ut a tavolsagival. Nagyon szep videken mentunk, hosszan az oceanpart kozeleben, ralatassal a vizre. Kikutyagoltunk a 3 km-re levo vilagitotoronyba, ami 1: semmi kulonos, egy negyszogletes haz, tetejen a lampaval, 2: az erdei uton mentunk, ami egy hegy tetejen vegzodik, ahol egy szakadek es egy hegy valaszt el a vilagitotoronytol, ezert vissza kellett menni a kozutra, ahol szinte semmi hely nem volt a gyalogosoknak: az ut szelet jelzo vonalon gyalogoltunk. Szoval tulteljesitettunk, es Geza szerint nem erte meg. Elegettuk Geza trikojat, es nekem egy zoknimat es egy bugyimat. Azota Geza egyik alsonadragjaban alszom. De ez az egetes inkabb csak idegesitett, mert szel is volt, alig talaltunk egy megfelelo sziklat stb.
Utana csak egy pici idonk maradt, hogy egy kis homokos reszen, mar bent a varoskaban, megaztassuk a labunkat az Atlanti oceanban. Geza bele is hasalt, jo hideg volt.
Ma egesz nap lotyogni fogunk a varosban es szuvenireket nezegetunk. Nem viszunk ajandekot senkinek, mert minden szuvenir errol a zarandoklatrol szol, es ugy erezzuk, hogy onmagukban nem sokat mondanak.
Galicia allitolag kelta eredetileg es erdekes, hogy olyan dudaszot hallunk, mint Skociaban, es sok a kelta motivum a targyakon. Egyebkent valoban az utolso szakaszon sokszor a tajrol is Skocia vagy Wales jutott az eszembe: alacsony kokeritesekkel elvalasztott foldek, utak.
Alig varjuk, hogy lassunk Benneteket.
Geza, Agi

1 megjegyzés:

  1. szinte most indultatok ! nekem nagyon gyorsan eltelt ez az ido:)gratulálunk:))

    VálaszTörlés